Kom je er aan de hand van deze informatie niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Aan de slag

Voordat je een verkoopaccount aanmaakt, is het belangrijk om onze Algemene Voorwaarden voor Makers goed door te lezen. Door je aan te melden als maker via Maker Labels, geef je aan deze Algemene Voorwaarden te accepteren en na te leven. In de Algemene Voorwaarden staat onder andere informatie over het retourbeleid, de commissie die wij rekenen en het gebruik van content.

Ook Algemene Voorwaarden voor kopers zijn goed om door te nemen; zo ben je op de hoogte van hun rechten.

Stap 1: registeren als maker (vendor)

Je kunt je hier registeren als maker.

Stap 2: store instellen

Yes! Het is zover! Je gaat je eigen store aanmaken. Het is natuurlijk belangrijk dat potentiële klanten hier jouw bijzondere verhaal kunnen lezen. Doorloop daarom alle onderstaande stappen, zodat jouw store volledig is en we deze direct kunnen goedkeuren.

Vendor Dashboard > Instellingen > Winkel

 • Stap 1: upload een profielfoto en een header foto in het grote vlak.
 • Stap 2: zorg dat alle velden met jouw informatie ingevuld zijn.
  Let op: het is belangrijk dat je het adres invult waar klanten hun producten eventueel naar kunnen retourneren. Dit adres moet (volgens de wet) zichtbaar zijn voor klanten op de website.
 • Stap 3: zorg dat de volgende vinkjes aan staan:

E-mail > Het is belangrijk dat klanten rechtstreeks contact met je kunnen opnemen voor vragen, maar vooral als ze een product willen retourneren. Klanten sturen dan naar jou als maker en naar [email protected] het retourformulier. Het weergeven van je e-mailadres is daarom verplicht. Bovendien is het wettelijk ook verplicht een e-mailadres te vermelden. Zie hiervoor onze Algemene Voorwaarden voor Makers.

 • Stap 4: In het veld ‘Over’ kun je het verhaal over jou, jouw onderneming en producten delen. Download hiervoor ook het template document onderaan de pagina. Hierin helpen we je verder op weg.

Socials instellen
Het is ook mogelijk om je social media pagina’s te delen in je store.

Vendor Dashboard > Instellingen > Social Profile

Verzendvoorwaarden instellen
Zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen is het voor klanten fijn om te weten wat de verzendvoorwaarden zijn als zij een product kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan de levertijd en met welke vervoerder de bestelling wordt verzonden. Deze informatie kun je instellen in jouw account.

Doe dit onder Verzending > Klik hier om verzendvoorwaarden in te stellen. Je selecteert onder ‘Verwerkingstijd’ het aantal dagen dat je nodig hebt om het pakketje te versturen. Onder ‘Verzendvoorwaarden’ kun je je levertijd verder toelichten en andere informatie meegeven (vervoerder, etc.). We hebben hiervoor een template gemaakt dat je kunt gebruiken. Download hiervoor het template document onderaan stap 2.

Onder ‘Retourvoorwaarden’ kun je de standaard tekst uit het template invoeren, omdat de retourvoorwaarden van Maker Labels gelden. Je kunt de klant wel helpen door eventuele ‘bijzondere’ retourvoorwaarden die op jouw producten van toepassing zijn, hier te vermelden. Mogen cosmetica/verzorgingsproducten na openen niet worden geretourneerd? Verkoop je een product dat persoonlijk is van aard dat niet kan worden geretourneerd? Zet het erbij. Let op: je bent hier wel altijd gebonden aan onze retourvoorwaarden. Deze zijn bindend.

Waar letten we op bij het controleren van jouw store?

Voordat we jouw store activeren doen wij een check of alle velden ingevuld zijn. Maar dat niet alleen, want we doen een kwaliteitscheck. Zie hieronder waar wij op letten:

 1. Het hele platform is Nederlands. Daarom controleren wij of alle teksten Nederlands zijn;
 2. Alle velden moet ingevuld zijn;
 3. Jouw e-mailadres moet zichtbaar zijn;
 4. We kijken of jouw profielfoto en header foto van voldoende kwaliteit zijn;
 5. We kijken of je de verzendvoorwaarden hebt ingevuld;
 6. Als laatste lezen we goed jouw verhaal door. Eén van de belangrijke pijlers van Maker Labels is transparantie. Daarom vinden we het belangrijk dat iedere maker voldoende informatie deelt over de producten, het productieproces, duurzaamheid, etc.

Als je account is goedgekeurd ontvang je hierover een mail. Ook als wij de Maker Store niet activeren zullen wij de reden hiervan altijd met jou delen.

Stap 3: producten aanmaken

Woehoe! Nu gaat het echt beginnen. Je store is geopend en je kunt producten toevoegen.

Vendor Dashboard > Producten > Voeg nieuw product toe

De meeste velden spreken voor zich (productnaam, afbeelding, etc.). Zorg dat je alle belangrijke velden hebt ingevuld. Een aantal velden leggen wij hieronder uit.

 1. Je kunt aan het product een korte en een lange omschrijving toevoegen. Zorg dat in de lange omschrijving alle relevantie en eventueel verplichte informatie beschreven staat. Zo is het bijvoorbeeld altijd goed om afmetingen toe te voegen. Hoe duidelijker de productomschrijving, hoe beter (en minder retouren)!
 2. Voorraad: het is mogelijk om voorraadbeheer in te schakelen. Dit adviseren wij in te vullen zodat de producten die in jouw store staan altijd beschikbaar zijn.
 3. Verzendmethoden: hier hoef je enkel bij ‘Verzendklasse’ te kiezen voor standaard verzending.
 4. Eigenschappen: klik op de drop-down en selecteer hier altijd ‘Tags’. Kies je de # die voor dit product van toepassing zijn en waar jouw producten op gevonden kunnen worden (kies bijvoorbeeld uit handgemaakt, vegan, 100%natuurlijk en/of plasticfree). Naast ‘Tags’ kun je onder ‘Eigenschappen’ ook de kleur, inhoud, maat, materiaal etc. van je product selecteren. Wil je zelf een eigenschap toevoegen? Klik dan op ‘Aangepast product eigenschap’. Voer volgens de naam van de eigenschap in en de waarden.
 5. Als je een product hebt dat je in meerdere kleuren/formaten etc. verkoopt, hoef je deze niet als los product toe te voegen. Je kunt namelijk een variabel product aanmaken. Verkoop je bijvoorbeeld een vaas in verschillende kleuren? Volg dan de stappen hieronder.
 6. Help de klant en zet in de beschrijving van je product eventuele retourvoorwaarden. De retourvoorwaarden zijn vastgelegd in onze Algemene Voorwaarden, maar het is fijn als je een klant erop wijst. Mogen cosmetica/verzorgingsproducten na openen niet worden geretourneerd? Verkoop je een product dat persoonlijk is van aard dat niet kan worden geretourneerd? Zet het erbij.

Variabel product aanmaken

 1. Klik in het blok productgegevens (hier staan ook de eigenschappen etc) bovenin op de drop-down waar ‘simpel product’ staat. Selecteer hier ‘Variabel product.
 2. Onder ‘Eigenschappen’ kun je nu (bijvoorbeeld) bij de eigenschap ‘Kleur’ het vakje ‘Gebruik voor variaties’ aanvinken.
 3. Klik (onder ‘Eigenschappen’) op ‘Variaties’.
 4. Selecteer in de drop-down bovenaan ‘Variatie toevoegen’ en klik op ‘Ga’.
 5. Je kunt nu naast het #nummer een variatie selecteren en daar alle gegevens invoeren, waaronder de prijs en voorraad. Hierna klik je op ‘Opslaan’.
 6. Herhaal de stappen 4 en 5 voor elke variatie. Zijn de prijzen en voorraden voor elke variatie hetzelfde? Dan kun je naast #nummer ‘Iedere …’ selecteren. Hiermee geef je aan dat de waarden voor iedere variabel gelijk zijn.

Kom je er niet uit? Contact ons dan. We helpen je graag verder.

Gepersonaliseerd product toevoegen

Wil je aan je product invoervelden toevoegen zodat jij producten gepersonaliseerd kun maken? Dat is geen probleem. Dit stel je makkelijk in bij het aanmaken van een product.

 • Scrol bij het product naar beneden tot je het vak met uitbreidingen ziet.
 • Vervolgens kun je kiezen voor welke uitbreiding je toe zou willen voegen, kun je het een titel geven en een beschirjving toevoegen.

Je kunt kiezen uit de volgende opties: meerkeuze, selectievakjes, korte tekst, lange tekst en bestand upload (neem contact met ons op als je dit zou willen gebruiken – bijvoorbeeld voor ontwerpen van de klant). Gebruik de overige opties niet!

Je kunt bij iedere uitbreiding zelf kiezen of dit een verplichte uitbreiding is.
Formaat titel: deze kun je laten staan op ‘Etiket’.

Extra’s die voor meerdere producten gelden (cadeauverpakking, kaart, etc.)

Wil je dat jouw klanten bij ieder product kunnen kiezen voor extra’s zoals cadeauverpakkingen, kaartjes, etc.? Dat kan gelukkig heel handig door add-ons aan te maken voor jouw hele store.

Ga hiervoor in jouw dashboard naar instellingen > addons

Welke uitbreidingen je kunt kiezen zijn hetzelfde als bij een specifiek product. Het is wel belangrijk dat je instelt bij welke producten de deze extra’s je wil toevoegen. Je kunt kiezen voor specifieke categorieën, maar ook ‘alle producten’. Ook kun je de groep met addons een naam geven en een prioriteit geven.

Waar letten we op bij het controleren van producten?

 1. Kwaliteit van de foto (2560×2560 px). Om de webshop overzichtelijk en rustig te houden, accepteren we alleen productfoto’s met een witte/rustige achtergrond van voldoende kwaliteit.
 2. We controleren of het product in de juiste categorie is geplaatst.
 3. We controleren of de juiste tags bij het product zijn geselecteerd (#vegan, #100%natuurlijk, #handgemaakt, #plasticfree).
 4. We controleren of alle eigenschappen, eventuele addons en eventuele variaties goed zijn ingesteld.
 5. Ook beoordelen wij de kwaliteit van het product. Maker Labels staat voor duurzame en kwalitatief goede producten.