Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Waarom is Maker Labels anders dan andere webwinkels?

Alle producten op Maker Labels zijn van lokale makers. Zo supporten we lokale ondernemers en dragen we bij aan kortere productieketens. Daarnaast zijn alle producten op Maker Labels cruelty-free en garanderen alle makers een eerlijk productieproces. Je kunt op ons platform daarnaast ook producten filteren op bijvoorbeeld #vegan, #handgemaakt, #plasticfree en #100%natuurlijk.

Wat maakt Maker Labels duurzaam?

Op Maker Labels staan alleen producten van Nederlandse makers. Op die manier supporten we niet alleen makers van eigen bodem, maar zorgen we er ook voor dat productieketens kort blijven. Dat betekent dat er zo min mogelijk schakels tussen in de keten zitten en de afstand tussen de maker en koper klein blijft. Dat zorgt er onder andere voor dat we bewustere keuzes maken (duurzaam!), er minder transport nodig is (ook duurzaam!) en dat we niet aan massaproductie bijdragen (nog eens duurzaam!).

Bovendien zijn alle producten op Maker Labels cruelty-free en garanderen alle makers een eerlijk productieproces. Je kunt op ons platform daarnaast ook producten filteren op bijvoorbeeld #vegan, #handgemaakt, #plasticfree en #100%natuurlijk. Allemaal duurzame keuzes.

Hoe kan ik contact opnemen met een maker?

In de store van de maker kun je alle contactgegevens vinden. Je vind hier onder andere het e-mailadres van de maker, maar ook bijvoorbeeld links naar de social media accounts.

Krijg ik een factuur van mijn aankopen?

Als je een factuur wilt ontvangen van je aankopen, kun je hierover contact opnemen met de maker.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Makers hebben hun eigen store op Maker Labels. Zo houden ze zelf het overzicht en de verantwoordelijkheid over hun producten en bestellingen. Dit betekent dat als je iets op Maker Labels bestelt, de maker hiervan direct bericht krijgt. Zij versturen je pakketje zo snel mogelijk. Bij vragen kan je altijd direct contact opnemen met de maker.

Meer informatie over de verzending van een product staat op de productpagina onder ‘Verzending’.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten op Maker Labels zijn €3,95 en vanaf een minimaal bestelbedrag van €35 helemaal gratis. 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling in huis heb?

Omdat je bij Maker Labels bij verschillende makers kunt bestellen, is de verzendtermijn niet voor ieder product hetzelfde. Zo zijn er makers die dezelfde dag nog verzenden, maar er zijn ook makers die vanuit duurzaam oogpunt geen voorraad hebben en pas aan de slag gaan als zij een bestelling ontvangen.

Hoe lang het duurt voordat je je bestelling ontvangt kun je altijd bij het product terugvinden. Onder het product vind je een tabje ‘verzenden’. Hier heeft de maker zijn of haar verzendvoorwaarden voor je op een rijtje gezet.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven, kan ik dit nog wijzigen?

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op door een mail te sturen naar [email protected]. We proberen dan de bestelling nog voor je te wijzigen. Of dat gelukt is hoor je dan natuurlijk zo snel mogelijk van ons!

Mijn bestelling is niet compleet, wat kan ik het beste doen?

Heb je bij meerdere makers besteld? Dan ontvang je van iedere maker een apart pakketje, zij versturen hun bestellingen namelijk zelf. Het goede nieuws is dat je ook meer dan één keer mag uitpakken. Wiehoe!

Heb je alle pakketjes al ontvangen en is je bestelling toch niet compleet? Laat het ons dan weten door een mail te sturen naar [email protected] of neem rechtstreeks contact op met de maker.

(Hoe) kan ik mijn bestelling retourneren?

Je hebt het recht om je bestelling, met uitzondering van maatwerk en geopende verzorgingsproducten, tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. En na annulering heb je nogmaals 14 dagen om het product of de producten retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief de verzendkosten van ons terug. De kosten voor het retour verzenden van je bestelling zijn voor eigen rekening, tenzij je anders met de maker bent overeengekomen.

Indien je gebruik wilt maken van het recht om te retouren, dient het product in originele staat en verpakking aan de maker geretourneerd te worden met daarbij het ingevulde retourformulier. Deze dien je ook vooraf te mailen naar de maker en [email protected], zodat je retour bij ons is aangemeld. Meer informatie retourneren en het retourformulier vind je op de pagina Retourneren.

Als de maker de producten in goede orde heeft ontvangen, zullen wij het bedrag binnen 14 dagen retourneren.

Heb je vragen over je bestelling, dan kun je hiervoor contact opnemen met de maker. Het e-mail adres van de maker vind je altijd in zijn of haar maker store.

Ik ben/ken een Nederlandse maker die graag aansluit bij Maker Labels. Hoe regelen we dat?

Wat leuk! We zijn altijd op zoek naar nieuwe lokale makers die bij Maker Labels passen. Makers kunnen een eigen store bij ons aanmaken, waarna wij kijken of we een match zien met Maker Labels. Zodra de store is goedgekeurd, kunnen er producten worden geplaatst.

Meer weten? Kijk dan op de pagina Word maker.

Ik heb een klacht. Waar kan ik terecht?

Voor een klacht over een product of de verzending kun je het beste direct contact opnemen met de maker. Dat kun je doen via de contactgegevens in hun store.

Heb je een andere klacht? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. We staan graag voor je klaar.