Main Menu x

What we stand for
is what we stand on.

Lokaal. Bewust. Transparant.

Wat is Maker Labels?

Maker Labels is een platform dat Nederlandse makers verbindt aan Nederlandse kopers. Zo supporten we lokale ondernemers en dragen we bij aan kortere productieketens. Lokale ondernemers kunnen bij ons een eigen ‘store’ aanmaken en hun (eerlijk geproduceerde) producten verkopen in onze shop. De regie houdt de maker altijd zelf in handen. Daarmee is Maker Labels hét platform voor kwaliteitsproducten van Nederlandse makers, voor Nederlandse kopers.

Eerlijke producten van lokale makers

Alle makers op Maker Labels garanderen een eerlijk productieproces. Het verhaal achter de productie en meer informatie over de maker en zijn/haar producten, kun je lezen in de Maker Labels store. Met deze informatie wordt meteen duidelijk wat voor footprint de producten achterlaten en kun jij makkelijk beslissen of je achter het product en de maker staat. Dus geen uren meer achter de laptop om te zoeken naar verantwoorde lokale makers, maar snel gevonden op Maker Labels!

Wat vind jij belangrijk?

Gelukkig wordt duurzaamheid steeds belangrijker voor veel mensen. Maar iedereen geeft hier op zijn eigen manier invulling aan. Wij maken het makkelijk om producten te vinden die bij jouw wensen passen! Alle producten op Maker Labels zijn cruelty-free, maar je kunt ook makkelijk zoeken met de volgende tags:

PLASTICFREE

100%NATUURLIJK

VEGAN

HANDGEMAAKT

Hoe het
begon.

HEY YOU > Maker Labels

Maker Labels is voortgekomen uit HEY YOU giftbox. Met HEY YOU ontvingen abonnees om de maand een nieuwe giftbox waarin prachtige producten zaten. Uiteraard allemaal eerlijk, duurzaam en lokaal gemaakt. Al snel bleek dat abonnees producten wel opnieuw wilden kopen, maar een plek misten waar dit soort lokale, eerlijke producten online werden verkocht.

Tegelijkertijd bleek dat makers het vaak lastig en tijdrovend vonden om een eigen webshop te bouwen/onderhouden en de juiste doelgroep te bereiken. Zij wilden zich niet focussen op dit soort 'bijzaken', maar doen liever wat ze het allerleukste vinden: producten maken. Daarom besloten we aan de slag te gaan en een platform te creëren dat deze makers en kopers verbindt: Maker Labels!

Een stap richting duurzaamheid

Wij zijn ervan overtuigd dat Maker Labels makers én kopers een stapje vooruit kan helpen. Voor kopers is het dankzij Maker Labels een stuk makkelijker om te kiezen voor eerlijke producten van lokale ondernemers, omdat ze makkelijker te vinden zijn. En aan de andere kant wordt het voor (kleinere) makers met Maker Labels makkelijker om de juiste doelgroep te bereiken en producten te verkopen. Zo helpen we hen het op te nemen tegen de grote (vaak minder verantwoorde) merken.

Met Maker Labels creëren we samen korte ketens en zetten we op een simpele manier een mooie stap richting duurzaamheid.

Over ons

Maker Labels is opgericht door Lisa Maree. Lisa heeft een achtergrond in de financiële wereld en is al lange tijd druk met ondernemen. Met een groot hart voor het mens, dier en milieu hoopt ze met Maker Labels haar steentje bij de dragen aan een duurzame toekomst.

Al snel sloot Tess van Boerdonk zich bij Lisa aan. Met een achtergrond in de communicatie en marketing hoopt ze Maker Labels op de kaart te zetten bij de juiste doelgroep. Zo wordt het kiezen voor duurzame, eerlijke producten voor iedereen wat makkelijker!

Verzendkosten €3,95 + Gratis verzending vanaf €35

X